Des de l’associació volem compartir amb tots vosaltres el comunicat que hem fet arribar aquest matí a diferents mitjans de comunicació. així com l’entrevista que ha fet la Cadena Ser-Ràdio Pirineus al president de l’associació (per escoltar l’entrevista fes clic aquí; a partir del minut 4).
Lamentem profundament haver d’acudir als mitjans perquè la veu de la nostra associació sigui escoltada per part de l’Ajuntament. Esperem que la situació es redreci i puguem establir una bona col·laboració entre l’Ajuntament i la nostra associació, tal i com ha estat la nostra intenció des del bon començament i en benefici de tots els veïns i veïnes del municipi.

Comunicat

Benvolguts,
Els presentem la nostra associació, de recent creació (30 maig 2022), Puigpedrós, Associació cultural i esportiva del Municipi de Guils de Cerdanya, que ha tingut una molt bona acollida entre la gent del municipi.

Som una entitat sense ànim de lucre, legalment constituïda, i que té entre els seus objectius el de promoure activitats culturals, artístiques, esportives i lúdiques en benefici de tots els seus associats i de tots els veïns i veïnes del terme municipal de Guils de Cerdanya.

Fins ara hem organitzat la recollida de la flama del Canigó, la revetlla de St. Joan, una sortida per a descobrir ocells, una sortida en BTT/e-bike, un concurs a Instagram de fotografies del municipi, una excursió al Puigpedrós, un curset de sardanes i la presentació del llibre d’en Marc Pinsach, entre d’altres.

Volem fer saber, també, que totes les activitats han estat gratuïtes i obertes a tothom. Aquesta és la nostra voluntat com a Associació.

Com a entitat sense ànim de lucre i creada fa tot just tres mesos, els nostres recursos són limitats, motiu pel qual ens hem posat en contacte amb l’equip de govern de l’Ajuntament de Guils per poder disposar del seu suport en diferents àmbits. Vam demanar una reunió amb l’equip de govern per presentar-los l’associació i poder establir les bases d’una col·laboració mitjançant una instància presentada el 4 de juliol i a dia d’avui encara no tenim resposta. Tot i haver reiterat en persona a l’alcalde la nostra voluntat de reunir-nos, la resposta ha estat que no disposa de temps per fer-ho.

Fins ara se’ns a negat, per exemple, la cessió dels locals socials de manera gratuïta per a les nostres activitats o l’ús de materials audiovisuals, i no hem rebut resposta a gairebé cap de les nostres peticions realitzades mitjançant instància o correu electrònic.

La primera activitat cultural de l’associació, la presentació del llibre del corredor i esquiador de muntanya Marc Pinsach es va haver de fer al restaurant El Picarol de Guils per la manca de resposta a la demanda de la cessió gratuïta d’un espai municipal i per la previsió de mal temps.

Com no pot ser d’una altra manera, nosaltres donem suport a totes les iniciatives que s’organitzen des de l’Ajuntament, participant-hi i fent-ne difusió. Però la seva actitud no és la mateixa envers nosaltres.

Poc després de crear l’associació, la família Constans, nascut a Guils, es va posar en contacte amb nosaltres per mirar de fer efectiva la voluntat del Sr. Constans, que havia estat traspassat feia poc, de cedir-nos un fons bibliogràfic d’uns 6000 llibres que la família té en dos despatxos a Barcelona. Com a associació cultural ens vam comprometre a fer el possible per fer arribar a Guils tot aquest fons bibliogràfic pe, en un futur, crear una sala de lectura al municipi. Vam entrar una instància a l’Ajuntament el dia 20 de juny per tal que ens ajudessin en aquest projecte fent-se càrrec del transport de tot el fons fins a Guils i cedint un local on poder guardar-lo fins a trobar un espai definitiu. Des de l’associació ens vam comprometre a organitzar un grup de voluntaris per anar a Barcelona i encaixar tots els llibres. La família ens va demanar de trobar una solució en un termini d’uns dos mesos. Lamentem profundament que, a dia d’avui, no haguem rebut cap resposta a la nostra demanada efectuada a l’equip de govern de l’Ajuntament. Arran de la manca de resposta, ens vam posar en contacte de nou amb la família per informar-los que havíem de renunciar a rebre aquest fons bibliogràfic, però finalment, atesa una situació personal sobrevinguda, ens han informat que disposem d’uns mesos més per intentar trobar una solució. Esperem, doncs, que l’Ajuntament s’avingui a donar-nos un cop de mà i poder portar fins a Guils un fons bibliogràfic del que en podrà gaudir tota la gent del municipi.

Lamentem profundament les situacions que hem estat vivint fins ara i esperem un canvi d’actitud. Considerem que qualsevol iniciativa destinada a promoure activitat s culturals i esportives en un municipi han de ser ben rebudes i recolzades per part de l’Ajuntament. La cultura és de tots i els equipaments municipals són de tots.

Esperem que aquesta situació canviï aviat i tinguem el suport que creiem que la nostra associació es mereix.

Restem a la seva disposició per a qualsevol consulta o dada en concret que necessitin.

Ben cordialment,
Jordi Gisbert
President de Puigpedrós, Associació cultural i esportiva del Municipi de Guils de Cerdanya

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s